Her på siden finder du information om vedligeholdelse af dit kabinescooter batteri.

Kontakt gerne kabinescooter.dk hvis du har spørgsmål om kabinescooter pleje.

 

Vær varsom med frost

S-batterier (litiumbatterier) må ikke lades, når de er under 0 grader celsius (S75, S90, S100, S200, S400, andre S batterier fra www.kabinescooter.dk).

Risikoen, for at dit S batteri bliver 0 grader eller derunder, er dog ekstrem lille.

Temperaturen på batteriet er ikke den samme som udendørstemperaturen. Hvis du gør som de fleste, og sætter dit kabinescooterbatteri til ladning med det samme, du kommer hjem efter en køretur, så kan du roligt oplade.

Når batteriet lige har været brugt, er det nemlig varmt, og under ladning bliver batteriet holdt varmt af laderne.

Der hvor risikoen for et for koldt batteri er størst, er hvis køretøjet og derved batteriet har stået parkeret, og det er frostvejr.

 

Hvorfor må jeg ikke lade batteriet i frostgrader?

Når vi advarer imod at oplade batteriet til din kabinescooter, når det er 0 grader eller der under, er det fordi, at det kan være farligt.

I batteriet er der indbygget et BMS sikkerhedssystem, som vil stoppe opladningen, hvis batteriet er for koldt. I tilfælde af, at BMS systemet ikke virker korrekt, og opladeren tilsluttes, er der risiko for, at batteriet tager skade eller eksploderer. Det er derfor yderst vigtig, at tage sine forholdsregler.

Hvis du er i tvivl, tilslut ikke opladeren. Vent i stedet til et tidspunkt, hvor du er sikker på, at temperaturen på batteriet er over 0 grader celsius.

Det er intet problem, at et batteri bliver 0 grader eller derunder, så længe opladeren ikke er tilsluttet. Batteriet er faktisk rigtig god til at holde på strømmen i frost, og det kan stå i en lang periode med frost uden at aflade. Det vil også sige, at vedligeholdelsesladning, som nogle kender fra de gammeldags almindelige blybatterier, ikke er nødvendig med S batterier. Så hvis du ikke skal bruge køretøjet vinteren over, lader du det bare stå, indtil du skal ud at køre igen, når det bliver forår.

Populær
-13%
35,00 DKK  m/Moms
( 28,00 DKK  u/Moms )
40,00 DKK  m/Moms
Du sparer: 5,00 DKK
ekskl. levering
Lager: På lager
0 anmeldelser
Model/varenr.: REGLFOLD