Kørekort hele livet - hvordan og hvornår

Kørekortet er en nødvendighed for mange - og en kær ven for endnu flere.

Som ældre bliver man tvunget til at tage stilling til sit kørekort, fordi helbredet kan blive en forhindring for, at man kan beholde sit kørekort.

 

Når man fylder 75 år

Med virkning fra den 1. juli 2017 er der ikke længere et krav om, at man skal forny sit kørekort, når man når en vis alder.

Alle kørekort, der udstedes til gruppe 1 (alm. bil, motorcykel, stor knallert mv.), har en gyldighed på 15 år, medmindre kørekortet er begrænset som følge af helbredsmæssige forhold.

Det er derfor den almindelige gyldighedsperiode, der gælder - uanset førerens alder.

Som indehaver af et gruppe 1-kørekort skal man fortsat forny sit kørekort, når det udløber, men man skal som udgangspunkt ikke vedlægge en lægeattest, som man skulle tidligere, når man var fyldt 75 år.

Det er udelukkende, hvis kørekortets gyldighedstid er individuelt fastsat, at man skal indlevere lægeattest i forbindelse med ansøgning om fornyelse af kørekort.

For førere af motorkøretøjer i gruppe 2 er de hidtidige regler fortsat gældende, og der vil fortsat skulle indleveres lægeattest ved fornyelse af kørekort.

Læs mere her 
 

Få også svar på eventuelle spørgsmål - når du klikker på disse links:

Helbredsundersøgelsen hos lægen

Hvor længe kørekortet er gyldigt

Fornyelse og ændring af kørekort

Pris på fornyelse af kørekort

Nye kørekortregler i 2013

Loven om ændring af kørekortreglerne

Kørekort bekendtgørelsen

 

Kabinescooter til ældre

Hvis du pludselig står i en situation, hvor det ikke længere er muligt for dig at køre i bil. Har vi løsningen til netop det problem. Vi har nemlig hos Kabinescooter.dk lavet et transportmiddel uden kørekort. Som sikrer at du stadig har muligheden for at bevæge dig rundt i dit lokalsamfund uden problemer. Vores Bach Delux 26 kræver nemlig intet kørekort (link til kørekort), hvilket gør den yderst attraktiv hvis man står i den uheldige situation at man ikke længere kan få fornyet sit kørekort, eller man ikke længere føler sig tryg i en bil.
Kabinescooteren som gør din hverdag nemmere!
Kabinescooteren Bach Delux 26,​ vil gøre din hverdag betydeligt nemmere. Den tilbyder dig en fleksibel transport mulighed, som kan køre op til 210 kilometer på en opladning. Udover den lange distance, er det også lovligt og muligt at sidde 2 personer i kabinescooteren, hvilket gør at du både kan have familie og børnebørn med i kabinescooteren. Samtidig når kabinescooteren også en tophastighed på 30 km/t. Derudover er der også plads til både opbevaring og indkøb på bagsædet. Kabinescooteren sørger derfor for at du ikke bliver fanget i hjemmet, når du ikke længere har muligheden for at køre bil. Giver dig friheden til at hente dine børnebørn, tage ud og handle eller mødes med vennerne. Ting som kunne være meget besværlige hvis dette skulle gøres ved hjælp af offentlig transport. På denne måde sikres det at du beholder din mobilitet i fremtiden og kan blive ved med at leve det liv som du levede. Ved at scooteren er lukket med en kabine, er det hermed muliggjort at benytte den året rundt, uden at blive hverken våd eller kold.
Ekstra udstyr til din scooter(LINK)
For at få endnu mere ud af din Bach Delux 26, har du mulighed for at købe ekstra udstyr(link). Dette ekstraudstyr er tilpasset dig og dine præferencer. Dit ekstra udstyr bliver monteret på og kommer hjem til dig installeret og klar til brug. Et af det mest efterspurgte ekstraudstyr er oliefyret. Dette gør at din kabinescooter lynhurtigt bliver varm og holder dig varm hele vinteren. Udover dette er det meget udstyr som allerede er installeret i Bach Delux 26. Du får blandt andet, bakkamera, alarmsystem, radio og soltag med i prisen

 

Populær
-13%
35,00 DKK  m/Moms
( 28,00 DKK  u/Moms )
40,00 DKK  m/Moms
Du sparer: 5,00 DKK
ekskl. levering
Lager: På lager
0 anmeldelser
Model/varenr.: REGLFOLD